01. Traditionell magdans

skillnad på stilar?

2011-01-08 18:46 #0 av: LinaN

Hur ser man enklast skillnaden mellan olika stilar?

Vissa stilar utmärker ju sig oerhört med sina plagg, som tex "vanlig" tribal och sedan gothic tribal osv. Iaf där kan jag se skillnad på stilarna ^^

men tex vad skiljer cabarét-magdans ifrån burlesque och egyptisk magdans från turkisk?

traditionell från modern osv?

Yesterday starts tomorrow, tomorrow starts today.
Today is a gift, that's why we call it the present.

 

Anmäl
2011-01-10 01:51 #1 av: [Jodine]

Traditionell magdans och modern magdans är ju ganska olika, tribal fusion osv räknas som modern magdans, och cabaret/egyptisk osv räknas som traditionell.

Men cabaretstilen är den stilen som vi är vana att se, med de små topparna, höftskynkena osv, ursprungligen dansades magdansen i helt andra kläder. Men som jag har förstått finns det lite skillnad även i själva dansstegen, egyptian bellydance moves, egyptian bellydance, även om de inte är så jättestora skillnader.

Turkisk och grekisk då? Här är några videos jag hittade på turkisk respektive grekisk dans, egentligen skiljer det nog inte mycket mer förutom dansösen och musiken, men spklart, vissa steg är nog typiskt turkiska, egyptiska osv. Den grekiska stilen är ju betydligt snabbare, så vitt jag har förstått?

Burlesque magdans är en ganska ny grej, som de flesta inte tycker har med magdans att göra alls, där de blandar burleqsue (striptease) med magdans.

/Jodine, sajtvärdinna för magdans.ifokus.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.