Modern magdans

Belly Dance Workout

2010-11-25 17:38 #0 av: [Jodine]

Ett alltmer populärt sätt att träna på är Belly Dance Workouts. Filmer, hemsidor och kurser poppar upp lite varstans, och kända magdansöser som Rania Androniki Bossonis och Neena och Veena Bidasha har spelat in ett flertal träningsvideos som finns både att köpa eller se gratis på youtube.

Belly dance Workout, eller Fitness, blandar de traditionella rörelserna inom magdans med moderna step-up och aerobicsrörelser, och finns för alla nivåer, nybörjare som avancerad. DiscLord har ett flertal instruktionsvideos med bland annat Kathy Smith, Suhaida eller Neena och Veena Bidasha, både inom den traditionella magdansen och gothic, fairy och tribal fusion för ett rimligt pris.

Känner man att man inte egentligen har råd att beställa en dvd kan man göra en sökning på youtube. Många av de större dansstudiorna som inriktar sig på orientalisk dans erbjuder speciella kurser, dessa kallas ofta för Sambarabic, Arabics eller något liknande. Eller varför inte sätta ihop en egen dansrutin?

Hur pass effektivt är detta då, undrar du kanske?

Under en timmes träning förbränner du mellan 350-400 kcal, beroende på hur mycket du tränat innan, och om du kör ett nybörjarprogram eller ett mer avancerat. Jag personligen kan rekomendera detta om man tycker att vanlig traditionell träning är för tråkigt, denna kan du variera lite hur du vill egentligen, eller om man inte vill eller kan ta sig till gymmet varje dag.

Magdans är ju inte bara ansträngande och bra träning för musklerna, utan masserar även magen och matsmältningsorganen, vilket leder till en bättre ämnesomsättning.

 

/Jodine, sajtvärdinna för magdans.ifokus.se

Anmäl
2010-11-25 21:31 #1 av: [Jodine]

Dessa träningsprogram finns anpassade till vad du vill träna, tex rumpa, lår och höfter, fettförbränning, eller armar och mage.

Jag kör 30 min fettförbränning och 30 min "Slim down" som standardprogram, har även provat höft/rumpa/lår-programmet men tyckte att det inte var tillräckligt ansträngande. Men med hjälp av 1 h av Belly dance workot plus 30min-1h vanlig dans har jag minskat 8 cm i midja och runt höften, sammanlagt. Så det funkar, svettig blir man, och jäkla kul är det också! Glad

/Jodine, sajtvärdinna för magdans.ifokus.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.